Paradoxaal leiderschap

Klant: Ivo Brughmans
Jaar: 2016
Duur: 15 min.


Deze drie films zijn gemaakt naar aanleiding van het boek: Paradoxaal leiderschap van Ivo Brughmans, september 2016,
Filosoof en management consultant Ivo Brughmans licht de principes en methoden van paradoxaal leiderschap toe. In het boek ‘Paradoxaal leiderschap’ past Brughmans de ‘en/en’-principes toe op organisatie- en management vraagstukken. Daarnaast geeft hij over paradoxaal leiderschap lezingen, inspiratiesessie en workshops.

Brughmans gelooft sterk in het belang, de kracht en de noodzaak van ‘en/en’-denken en wil daar op zo veel mogelijk manieren ruchtbaarheid aan geven. Niet alleen met boeken en workshops, maar ook met een korte film die op een eenvoudig begrijpbare, visuele, creatieve en speelse manier de kern van dit gedachtegoed weergeeft.

paradoxaal leiderschap film

polariteitenwiel film

paradoxaal leiderschap film (korte versie)

Paradoxaal leiderschap
Productie: NEWTON film, 2016
Concept en tekst: Ivo Brughmans
Camera en Montage: Ton van Zantvoort
Graffiti polariteitenwiel: Sam Pauwels
Spel: Lio en Noa de Klerk
Locatie ondersteuning: Krien Verelst

filosoof-ivo-brughmans

Ivo Brughmans

Ivo Brughmans (Antwerpen, 1965) studeerde filosofie (UGent), internationale politiek (UA) en bedrijfskunde (EMS) en werkt sinds 1993 als adviseur bij een internationaal management consultancy bureau. Ivo is gespecialiseerd in grote organisatietransformaties. Hij is co-auteur van het boek ‘HR Nieuwe Stijl’ (Kluwer, 2006), dat in Nederland werd genomineerd als beste HR boek 2007 en in 2008 in Duitsland verscheen onder de titel ‘Profitables Personalmanagement’. Ivo woont in Brasschaat en werkt vanuit Utrecht. Hij heeft in Nederland en België verschillende artikelen gepubliceerd in vaktijdschriften, lezingen gehouden en seminars begeleid over organisatie- en verandervraagstukken. Ivo is gecertificeerd master practioner in Psycho-energetica (EPECA), gericht op het systemisch begeleiden van individuele en collectieve veranderprocessen.