DOCUMENTAIRE REGISSEUR

Documentaire regisseur Ton van Zantvoort heeft meer dan 50 prijzen gewonnen voor beste regisseur, beste cameraman en beste editor. Zijn films zijn in verschillende landen in de bioscoop uitgebracht, vertoond op prestigieuze A-filmfestivals en zijn over de hele wereld uitgezonden (VPRO, EO, KRO-NCRV, AVROTROS, ARTE/ZDF, Al Jazeera).

Productiebedrijf NEWTON film BV newtonfilm.nl
Voor meer commerciele films bezoek newtonsolutions.nl

  • Freelance professionele cameraman inhuren

Hieronder enkele documentaire films geregisseerd door Ton van Zantvoort

2023-09-22T09:02:32+02:00

a WORLD to SHAPE

Hoe pakken twee bevlogen ontwerpers Nienke Hoogvliet en Dave Hakkens de grote problemen van deze wereld aan via design?

2022-11-25T22:37:51+02:00

a BLOOMING BUSINESS

a BLOOMING BUSINESS (een BLOEIENDE HANDEL) is een poëtische, filmische, meervoudig bekroonde documentaire over misstanden in de bloemen industrie in Kenya.

documentaire regisseur | filmmaker

Bent u op zoek naar een ervaren documentaire regisseur of filmmaker? Werkt u bij een productiebedrijf of omroep, heeft u een bijzonder documentaire film idee en zoekt u de bijpassende regisseur die dit creatief weet om te zetten naar een krachtige filmische vertelling? Ton levert freelance regie werkzaamheden aan diverse omroepen, filmproductiebedrijven en instellingen. Met zijn passie voor het vak gaat hij graag aan de slag om het beste script, scenario of treatment te bedenken om dit vervolgens te realiseren. De regisseur is erg creatief, enthousiast en een doorzetter die zich volledig in het project stort, zodat het hoogst haalbare mogelijk wordt. Aangezien hij erg veel camera- en editing- ervaring heeft, weet hij exact waar hij rekening mee moet houden om creatief, inhoudelijk en productief de beste film te maken. Hij heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden die hij als regisseur erg goed weet te benutten. Hij weet zijn personages zeer goed op hun gemak te stellen. Hij kan in een zeer korte tijd erg dichtbij komen en weet snel de juiste snaar te raken.

Ton is een enthousiaste, spontane en gedreven film regisseur. Betrouwbaar, flexibel, creatief, productief en punctueel. Ieder project is voor hem als regisseur uniek en benadert hij creatief en persoonlijk. Hij is technisch goed onderlegd en heeft ook veel kennis van camera’s, montage mogelijkheden, beeldbewerking, e.d. Per project of onderwerp bekijkt hij welke vorm en regiestijl het meest geschikt is voor die betreffende film. In zijn regie keuzes combineert hij vaak intieme menselijke portretten met een poëtisch gestileerde stijl. Vaak hanteert hij ook als regisseur zelf de camera. Zijn camerastijl is intiem, dynamisch en cinematografisch. Met zijn zoom- en lichtgevoelige prime lenzen creëert hij prachtige filmische shots met veel scherpte diepte. Ook in het donker weet hij prachtige filmische cameraopnames te maken. Hij heeft heel erg veel regie ervaring in het buitenland, zoals o.a. Gambia, Ghana, Kenia, Thailand, Laos, Vietnam, Bolivia, Ecuador, Peru, Jamaica, Costa Rica, etc. Zes maanden verbleef de regisseur voor een filmproductie in Zuid-Amerika om op 4200 meter hoogte in Potosí, Bolivia onder barre omstandigheden de documentaire GRITO de PIEDRA te maken. Zijn debuut regie film werd o.a. vertoond op IDFA en uitgezonden op ARTE/ZDF. De internationaal bekroonde documentaire a BLOOMING BUSINESS maakte hij onafhankelijk (regisseur, cameraman, editor) en werd een coproductie met de VPRO. Voor de documentaire DE BENNO TAPES werd hij als documentaire regisseur gevraagd door film productiebedrijf van Osch. Voor zijn film SCHAPENHELD heeft hij veel prijzen gewonnen voor de cinematografie en voor meer recent werk bekijk bijvoorbeeld de trailer van a WORLD to SHAPE. Hij heeft tientallen lange en korte films geregisseerd in samenwerking met of in opdracht van o.a.

  • de omroep zoals  ARTE/ZDF, VRT, KRO-NCRV, HUMAN,  VPRO (2doc, Tegenlicht), AVROTROS (CloseUp), EO , BOS, Omroep Brabant, TVwest, L1, ETV

  • overheden zoals de Europese Unie, Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, Gemeente Breda e.d.

  • instellingen zoals TU-Eindhoven, Fontys Hogescholen, Voedingscentrum, het Liliane Fonds, Tropen Museum, KPO Roosendaal, Stichting Mentorschap West-Brabant, e.d.

  • Bedrijven zoals ASML, TNT, SAFE, Hydreco, ACLegal, Pernod Ricard, Jameson Whiskey, Oceanwide expeditions, Submarine, DTV Consultants, Pro Ebike, Coosto, Tocano, e.d.

  • Medische sector zoals Erasmus UMC, Amsterdam UMC, Springer Healthcare, Soteria Medical, ZBW Zorg, Inocare, CuraeVitel Balie en diverse zorginstellingen zoals Avirazorg.