CAMERAMAN/ D.O.P.

Cameraman/ D.O.P. Ton van Zantvoort heeft meer dan 50 prijzen gewonnen voor beste cinematografie, beste regie en beste montage. Zijn films als cameraman / D.O.P. , zijn in diverse landen in de bioscoop uitgebracht, vertoond op vele A-filmfestivals en zijn uitgezonden over de hele wereld.

Productiebedrijf NEWTON film BV newtonfilm.nl
Voor meer commercieel camerawerk bezoek newtonsolutions.nl

  • professionele-freelance-cameraman-inhuren
  • Freelance professionele cameraman inhuren

Hieronder een selectie van documentaire cinematografie en D.O.P van Ton van Zantvoort

2023-09-22T09:02:32+02:00

a WORLD to SHAPE

Hoe pakken twee bevlogen ontwerpers Nienke Hoogvliet en Dave Hakkens de grote problemen van deze wereld aan via design?

2022-11-25T22:37:51+02:00

a BLOOMING BUSINESS

a BLOOMING BUSINESS (een BLOEIENDE HANDEL) is een poëtische, filmische, meervoudig bekroonde documentaire over misstanden in de bloemen industrie in Kenya.

Freelance cameraman/ D.O.P. | director of photography | cinematograaf |

Bent u op zoek naar een ervaren, professionele freelance cameraman of DOP / DP (Director of photography) ? Heeft u voor een documentaire productie, registratie, bedrijfsfilm of televisieprogramma een freelance cameraman of cinematograaf nodig? Ton levert als D.O.P. freelance camera en cinematografie werkzaamheden aan diverse omroepen en filmproductiebedrijven. Met zijn passie voor het vak gaat hij graag aan de slag. De camerman is erg creatief, enthousiast en een doorzetter die zich volledig in het project stort, zodat het hoogst haalbare mogelijk wordt. Aangezien hij erg veel regie, camera- en editing- ervaring heeft, weet hij exact waar hij rekening mee moet houden om creatief, inhoudelijk en productief de beste beelden te maken. Hij heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden die hij als cameraman erg goed weet te benutten. Hij weet zijn personages zeer goed op hun gemak te stellen. Hij kan in een zeer korte tijd erg dichtbij komen en weet snel de juiste snaar te raken.

Voor zijn werk als cameraman heeft hij meerdere internationale prijzen gewonnen op gerespecteerde internationale festivals. Hij is een enthousiaste, creatieve freelance cameraman met veel doorzettingsvermogen. Hij verdiept zich in elke klus, zodat er het hoogst haalbare uit gehaald kan worden. Aangezien hij heel veel regie- en editing- ervaring heeft, denkt hij als freelance cameraman altijd mee of er niets vergeten wordt.
Zijn camerastijl is intiem, dynamisch en cinematografisch. Met zijn zoom- en lichtgevoelige prime lenzen creëert hij prachtige filmische shots met veel scherpte diepte. Hij kan ook snel en flexibel filmen als dat nodig is. Het camerawerk is van speelfilmkwaliteit en biedt ook veel mogelijkheden voor de nabewerking en grading. Hij draait op het moment van schrijven op 4K Cinema camera’s van Sony, zoals de Sony FX9, Sony FX6 en FX3. Soms met een gimbal voor super vloeiende shots en soms vanaf de schouder voor de meer documentaire stijl. Als cameraman heeft hij heel veel ervaring met het filmen in het buitenland. Vanwege de brede reiservaring is de freelance cameraman dus ook inzetbaar in lastige omstandigheden en werkgebieden in het buitenland. Als u dus een professionele ervaren freelance cameraman zoekt, neem dan contact op.

 Zijn debuut regie film werd o.a. vertoond op IDFA en uitgezonden op ARTE/ZDF. De internationaal bekroonde documentaire a BLOOMING BUSINESS maakte hij onafhankelijk (regisseur, cameraman, editor) en werd een coproductie met de VPRO. Voor zijn film SCHAPENHELD heeft hij veel prijzen gewonnen voor de cinematografie en voor meer recent werk bekijk bijvoorbeeld de trailer van a WORLD to SHAPE. Hij heeft tientallen lange en korte films geregisseerd in samenwerking met of in opdracht van o.a.

  • de omroep zoals  ARTE/ZDF, VRT, KRO-NCRV, HUMAN,  VPRO (2doc, Tegenlicht), AVROTROS (CloseUp), EO , BOS, Omroep Brabant, TVwest, L1, ETV

  • overheden zoals de Europese Unie, Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, Gemeente Breda e.d.

  • instellingen zoals TU-Eindhoven, Fontys Hogescholen, Voedingscentrum, het Liliane Fonds, Tropen Museum, KPO Roosendaal, Stichting Mentorschap West-Brabant, e.d.

  • Bedrijven zoals ASML, TNT, SAFE, Hydreco, ACLegal, Pernod Ricard, Jameson Whiskey, Oceanwide expeditions, Submarine, DTV Consultants, Pro Ebike, Coosto, Tocano, e.d.

  • Medische sector zoals Erasmus UMC, Amsterdam UMC, Springer Healthcare, Soteria Medical, ZBW Zorg, Inocare, CuraeVitel Balie en diverse zorginstellingen zoals Avirazorg.