VERTONINGEN

Onze film  a WORLD to SHAPE, staat gepland voor enkele speciale vertoningen, zoals in Oosterhout op 8 oktober, waar de film wordt vertoond in combinatie met een heerlijk 3-gangen diner. Je kunt je ticket hier reserveren.
Ik ben ook vereerd dat de film wordt vertoond op het INNF Innsbruck Nature Film Festival. Het is een festival dat een speciale plek in mijn hart heeft, vooral omdat mijn vorige film, SHEEP HERO, werd bekroond met twee prijzen, voor beste film en beste cinematografie, uitgereikt door Christian Berger, de cameraman van “Das weiße Band” van Michael Haneke, die in de jury zat. Ik was dit jaar uitgenodigd om deel uit te maken van de jury voor de korte films, maar helaas kon ik niet bij het festival aanwezig zijn, en daarvoor mijn oprechte excuses .
Daarnaast ben ik verheugd dat de film draait op BIFED in Turkije (Bozcaada International Festival of Ecological Documentary) een festival dat diverse films van mij heeft vertoond waaronder SHEEP HERO en a BLOOMING BUSINESS.

Onze documentaire, a TRAVELER’s GUIDE, die zijn debuut maakte op CinemAmbiente in Italië en Film By The Sea in Nederland, blijft ook zijn publiek vinden. Momenteel dingt de film mee in de competitie van het 13e Ecofest in Roemenië.

Vertoningen deze maand:

a TRAVELER’s GUIDE

  • 9-14 oktober: 13e ECOFEST in Boekarest, Roemenië

a WORLD to SHAPE

  • 25 september: 50e IFF Ekotopfilm in Bratislava, Slowakije
  • 8 oktober: Durable Oosterhout in Nederland, met een heerlijk 3-gangen diner om 18:00 uur (Reserveer je ticket hier)
  • 11-15 oktober: Officiële Panorama-selectie bij BIFED in Turkije, op een Egeïsch eiland
  • 20 oktober: Genomineerd voor de beste documentaire op het INNF Innsbruck Nature Film Festival in Oostenrijk, Innsbruck, om 17:15 uur

Voor alle andere vertoningen, bezoek de website.

KORT NIEUWS

  • Naast NEWTON film BV zijn we trots om de oprichting van de NEWTON film stichting aan te kondigen, waarbij onze producent Annerose Langeveld tevens als directeur van de stichting fungeert. Wij danken onze toegewijde bestuursleden, Etienne, Koen en Marcel, voor hun onvoorwaardelijke steun bij het realiseren van dit initiatief.
  • Op dit moment werk ik aan een nieuwe documentaire, over het nieuwe inburgeringstraject. De film wordt geproduceerd door Annerose Langeveld/NEWTON film en zal tevens een impactprogramma bevatten.
  • De korte Teledoc Campus-documentaire, ANIMA van Josefien van Kooten en Anna Witte over de haven in Rotterdam, laat nu al veelbelovende resultaten zien, en we kunnen niet wachten om het met jullie te delen.
  • In de komende jaren zullen we een reeks korte documentaires produceren in samenwerking met getalenteerde jonge makers, waarin verschillende kunstprojecten van gerenommeerde kunstenaars worden belicht.