Teledoc Campus HONDS een NEWTON film van Josefien van Kooten

HONDS première en vertoningen tijdens Nederlands Film Festival

Onze korte documentaire HONDS van regisseur Josefien van Kooten beleefd zijn première in de Gouden Kalf Competitie tijdens het 40e Nederlands Film Festival dat plaatsvind van 25 september t/m 3 oktober in Utrecht.

Naast de besloten première op zaterdag 26 september wordt de film ook op het grote doek vertoond in het New Faces programma. Deze vertoningen zijn helaas al uitverkocht. Vanwege Corona kunnen er minder mensen in de zalen en daarom is het Nederlands Film Festival ook online te bezoeken. De film zal tijdens het festival daar 2 dagen te bekijken zijn.

HONDS wordt ook vier keer vertoond in het Natlab in Eindhoven als onderdeel van het NFF Next programma op zaterdag 3 oktober om 14:00 en 16:00 uur en maandag 5 oktober om 18:30 en 20:00 uur. Na afloop is er ook een Q&A met de regisseur. Er komen nog meer vertoningen aan op het grote doek, dus bezoek de website voor de laatste informatie.

De Tv première is op zondag 25 oktober om 23.00 uur op KRO-NCRV op NPO3.

De film HONDS is tot stand gekomen in het kader van Teledoc Campus, een samenwerking van CoBO, Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en NPO.
HONDS is geproduceerd door NEWTON film voor de KRO-NCRV.

Bezoek de website van de film

De tragikomische documentaire toont in observerende shots de complexe relatie tussen mensen en hun hond. Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun honden. De honden vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag, of zijn agressief en bijten. Het blijken vaak niet de honden, maar de baasjes zelf die getraind moeten worden. Door de onbegrensde liefde voor hun dier vergeten mensen hun grenzen aan te geven. De oplossing is dat baasjes leren om zich als hond te gedragen. In de reflectie tussen mens en hond wordt de spanning tussen controle, liefde en machteloosheid in het leven zichtbaar.  De film is opgenomen in Tilburg bij Ron’s Total Dog Care, die onlangs ook al kort was te zien in het TV programma Getekend voor het Leven.

Bekijk de trailer