• Overheidsvideo laten maken professioneel

WERKEN BIJ DE EU

Klant: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Duur: 35 minuten
Jaar: 2009

WERKEN BIJ DE EU is een overheidsfilm opdracht over Nederlandse ambtenaren en hun persoonlijke motivatie om voor de Europese Unie te werken.
De film is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken / WerkenbijdeEU.nl en werd gebruikt om het werken voor de Europese Unie te promoten. Het project bestaat uit een film van 20 minuten, een trailer van 3 minuten en zeven korte portretten. Het materiaal is opgenomen in o.a. Den Haag, Brussel, Luxemburg, Jamaica.

Referentie:

De vraag vanuit het carrière programma EU, dat vanuit de overheid zorgt dat er zoveel mogelijk hoogopgeleide starters hun weg vinden naar de EU, was moeilijk. Breng deze werkgever, waar zoveel vooroordelen over bestaan, waar te veel Hollandse scepsis aan kleeft, aantrekkelijk en realistisch in beeld. Breng de EU als werkgever als het ware naar binnen in de hoofden van de mensen.Zoek de motivatie achter de Europese werknemer en geef daarmee de EU een menselijk gezicht, zodat het publiek ná het zien van de film het gevoel heeft: daar wil ik bij horen!” We hebben meerdere malen de kritische vraag gesteld of NEWTON film wel zeker wist dit waar te kunnen maken. Zes maanden later en een half werelddeel rondgereisd was het project “Europa werkt” een feit. In samenwerking met ons, als opdrachtgever, en de hele Europese cast zijn ze erin geslaagd om de scepsis en de vooroordelen over deze werkgever, met realistische menselijke beelden bij te stellen. Binnen de planning! In maart jl. beleefden wij de filmpremière van “Europa werkt”. Met trots ontvingen we na afloop de reacties waarvan de meest kenmerkende luidde: “als je dit hebt gezien dan wil je daar toch onderdeel van uitmaken”. Missie geslaagd, zou ik zeggen. We kunnen onze starters en doorstarters op de arbeidsmarkt hier nog jaren mee verleiden.

Adriënne Schouw,
opdrachtgever namens het Expertisecentrum Arbeidsmarktcommunicatie Rijk