STOP OUDEREN MISHANDELING

Klant: Mentorschap West-Brabant
Jaar: 2016
Duur: 15 min

Naar schatting worden jaarlijks 200.000 ouderen boven de 65 jaar mishandeld. Onder ouderenmishandeling valt bijvoorbeeld lichamelijke en psychische mishandeling, verwaarlozing en financiële uitbuiting. Ouderen moeten zich veilig voelen en veilig zijn. De mentoren van Mentorschap West-Brabant helpen mensen die moeite hebben de regie over hun eigen leven te houden. De rechtbank benoemt hen om voor deze kwetsbare mensen besluiten te nemen over hun verzorging, verpleging en behandeling. De film toont een praktijkvoorbeeld van ouderenmishandeling en laat zien dat ouderenmishandeling wel degelijk gestopt kan worden. Vanaf het moment van aanmelding en de procedure mentorschap/bewindvoering, aangifte bij de Politie tot aan de zitting in de Rechtbank.

Voor deze film over ouderenmishandeling hebben we onder andere medewerking gekregen, van zorginstelling tanteLouise, de politie, de ABN bank en zelfs de Rechtbank Bergen op Zoom heeft meegewerkt. Op 29 november is de film voor het eerst vertoond. De opdrachtgever was zeer enthousiast en schreef bij een eerste viewing: “Indrukwekkend! Wat een top stuk heb je afgeleverd! Ik heb even buiten gestaan om de emotie te laten wegwaaien.”

“Ton heeft laten zien dat we met een zeer professionele producer te maken hadden en die oog voor detail heeft. Hij heeft een film neergezet waar de komende tijd nog veel over gesproken gaat worden… Top!”

Lange versie van de zorgfilm over ouderenmishandeling

Bij Omroep Max in Hallo Nederland

De opdrachtgever wilde aandacht voor ouderenmishandeling en mede door onze film werd ook Omroep Max geïnteresseerd en maakte ze dit item voor Hallo Nederland.

macro-close-oog-oude-man
mooie-sfeer-film-laten-maken
stop ouderenmishandeling
rechtbank-bergen-op-zoom