• horses in snow
  • KEES EN MIEN SLAPEN
  • love birds
  • kees en mien interview
  • Mexico city from sky

KEES EN MIEN is een intieme, observerende en humoristische documentaire over de ontroerende relatie van de grootouders van filmmaker Ton van Zantvoort.

Is het ware liefde of zijn ze de afgelopen 67 jaar zo met elkaar vergroeid dat een leven zonder elkaar simpelweg onbestaanbaar is? Hoewel Kees en Mien proberen gezond van geest en lichaam te blijven, kunnen ze niet voorkomen dat ze steeds verder vervreemd raken van de snel veranderende globaliserende en digitaliserende samenleving.
De film kwam tot stand i.h.k.v. Liefde in Brabant, van Omroep Brabant.

Van de regisseur
De laatste jaren heb ik heel wat films in het buitenland gemaakt. Mensen vroegen me wanneer ik zou een film meer dicht bij huis. In deze film blijf ik dichter bij huis …. veel dichterbij.

Mijn leven wordt steeds drukker elk jaar. Ik heb steeds minder tijd om bijvoorbeeld mijn grootouders te bezoeken. Toen mijn andere oma stierf, had ik er eigenlijk geen tijd voor. Het was niet ingepland. Ik heb hier nog veel aan gedacht, wat zou ik haar nog willen vragen. Nu heb ik nog een oma en een opa, maar het komt er nog steeds niet van om ze vaak te bezoeken …

In de globaliserende en gedigitaliseerde wereld, worden we steeds meer individualistisch. Mensen ontmoeten elkaar aan de andere kant van de wereld of op internet. 1 op 3 mensen scheiden. Mijn grootouders zijn de laatste van hun soort. Ze hebben 67 jaar met elkaar doorgebracht en zijn 63 jaar getrouwd. Wat zorgt is het geheim dat ze bij elkaar blijven, of wat gebeurt er met ze als er een dement wordt of overlijdt?

30 minuten, Maart, 2011
een NEWTON film geproduceerd door Zuidenwind Filmprodukties in coproductie met Omroep Brabant

scenario, regie, camera en ontwerp
TON VAN ZANTVOORT

geluid
TON VAN ZANTVOORT
ANNEROSE LANGEVELD

montage
TON VAN ZANTVOORT
STEFAN KAMP

geluidsnabewerking en muziek
JEROEN GOEIJERS

post productie
LOODS, LUX & LUMEN

ondertiteling
ERIK PEZARRO

producent Zuidenwind Filmproducties
JOOST SEELEN

eindredactie Omroep Brabant
LOUT DONDERS

financiële ondersteuning
MEDIAFONDS

Neem contact op dan sturen we de pers map.