Festival du Film Vert in Zwitserland

Screen & Taste @droog

3 gangen menu geïnspireerd door a WORLD to SHAPE

a WORLD to SHAPE speciale vertoningen deze week

Deze week hadden we twee speciale vertoningen van onze film a WORLD to SHAPE op twee bijzondere locaties. De eerste vertoning vond plaats tijdens het Festival du Film Vert in Nyon, Zwitserland. Hier vond na afloop van de film een debat plaats over ecologisch en verantwoord design en documentaire filmmaken. De tweede vertoning vond plaats tijdens Screen & Taste @Droog in Amsterdam. Het publiek kreeg hier een unieke ervaring voorgeschoteld. De film werd in drie delen vertoond met tussenpozen voor een heerlijk driegangendiner, geïnspireerd op de film door chef-kok Jorge Rochazul. Het was een bijzondere ervaring om de film op deze manier te zien en te beleven. Het publiek genoot van zowel de film als het diner en de sfeer was fantastisch. Ik ben er trots op dat we onze film op deze bijzondere locaties hebben kunnen presenteren.

Programma 14 Maart

18:30 Inloop – neem plaats. Er staan wat hapjes op tafel voor het geval je honger hebt
19:00 Inleiding door Sofia Mourato, Jorge Rochazul en de filmmaker Ton van Zantvoort
19:15 Eerste deel van de film
19:35 Voorgerecht
19:55 Tweede deel van de film
20:15 Hoofdgerecht
20:35 Derde en laatste deel van de film
20:55 Toetje
21:15 Q&A met filmmaker Ton van Zantvoort, gemodereerd door Sofia Mourato
21:45 Het einde.

Over de curatoren

Screen & Taste wordt georganiseerd door Sofia Mourato (curator) en Jorge Rocha (chef).
Speciale dank aan creatief strateeg Eric Haas.

Sofia Mourato

Sofia Mourato (Lissabon, Portugal) is altijd geïnspireerd geweest door hoe de processen van ontwerp, film, architectuur en technologie elkaar kruisen. Ze is geïnteresseerd in het verbinden van concepten en mensen om zo iets nieuws te creëren op het snijvlak van kennis en emoties. Ze verschijnt regelmatig op en naast het podium als de voormalige oprichter en regisseur van het architectuurfilmfestival van Lissabon, gastcurator, moderator en jurylid bij verschillende evenementen zoals de Tallinn Architectuur Biënnale, de Budapest Architecture Film Days, Porto Design Biennale, Experimenta Design , o.a. AA Visiting School, One Minutes Foundation. Ze is gevestigd in Amsterdam en werkt als communicatie-ecoloog, filmcurator en agent voor cultuurinnovatie. Ook onderhoudt ze haar band met het architectuurfilmfestival dat momenteel in Porto wordt gehouden, als coördinator van de filmcompetitie.www.arquiteturasfilmfestival.com

Jorge Rocha

Jorge Rocha is een in Amsterdam gevestigde Portugese kunstenaar en gastronomieonderzoeker. Zijn artistieke benadering is gericht op eten en cultuur. Terug in Portugal begon hij een multifunctioneel project waarin kunst, gastronomie en erfgoed werden gecombineerd, waarin hij samen met archeologen veel presentaties over voedselpraatjes op verschillende oude locaties bouwde, resulterend in twee tentoonstellingen. Sinds hij naar Amsterdam is verhuisd, heeft hij een passie voor fermentatie ontdekt en werkt hij momenteel als sous-chef bij Collins.