Internationale première tijdens het Thessaloniki Documentary Festival.

SCHAPENHELD is ook geselecteerd for One World Praag & DOK.Fest München

Schapenheld is geselecteerd voor het Thessaloniki Documentaire Festival in Griekenland, waar de film zijn internationale première zal beleven. Ook het One World Human Rights Festival in Praag en DOK.Fest München hebben de film over de vrijgevochten Brabantse schaapsherder onlangs geselecteerd voor hun (competitie-) programma.

Schapenheld opent op donderdag 21 februari het DOCfeed festival in Eindhoven en is vanaf die dag ook te zien in de Nederlandse filmtheaters en online via Picl. 

Internationaal succes

Eind november beleefde SCHAPENHELD zijn wereldpremière op het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). De film eindigde in de top 10 voor de publieksprijs als hoogst scorende Nederlands film. In mei wordt de film ook in België in de bioscoop uitgebracht.

vertoningen in Thessaloniki
March 6 Wed 17:30 Tonia Marketaki
Marc 7 Thur 13:15 Frida Liappa

vertoningen One World
08. 03. 20:30 Lucerna – Large Hall Czech premiere
09. 03. 18:30 Svetozor – Small Hall
11. 03. 15:00 Evald

Over Schapenheld
De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

  • SCHAPENHELD-internationaal-succes