• HONDS_een-NEWTON-film-van-Josefien-van-Kooten-liggend

HONDS geselecteerd voor Gouden Kalf Competitie

We zijn verheugd dat onze nieuwe film HONDS van regisseur Josefien van Kooten is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van de 40e editie van het Nederlands Film Festival (NFF)! De film zal in premiere gaan tijdens het Nederlands Film Festival dat wordt gehouden van 25 september tot 3 oktober 2020 in Utrecht. De nominaties van de Gouden Kalveren worden bekend gemaakt tijdens het Gouden Kalveren Gala.

Bezoek de website van de film

Over HONDS:
In de reflectie tussen mens en hond wordt de spanning tussen controle, liefde en machteloosheid in het leven zichtbaar. Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun honden. De honden vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag, of zijn agressief en bijten. Het blijken vaak niet de honden, maar de baasjes zelf die getraind moeten worden. Door de onbegrensde liefde voor hun dier vergeten mensen hun grenzen aan te geven. De oplossing is dat baasjes leren om zich als hond te gedragen. HONDS is een tragikomische documentaire die in observerende shots de complexe relatie tussen mens en dier toont.

Deze productie kwam tot stand in het kader van Teledoc Campus. Een samenwerking van CoBO, Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en NPO © 2020

poster-HONDS_NEWTON-film-van-Josefien-van-Kooten