• International festival selection

In Gouden Kalf Competitie op Nederlands Filmfestival

SCHAPENHELD is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van de 39e editie van het Nederlands Film Festival. De film wordt tijdens het NFF dat plaatsvind van 27 september t/m 5 oktober in Utrecht ook vertoond. De winnaars van de Gouden Kalveren worden tijdens het Gouden Kalveren Gala op vrijdag 4 oktober bekendgemaakt.

Op 3 oktober is SCHAPENHELD ook nog de openingsfilm van het Natuurfilm Festival in Oisterwijk.

SHEEP HERO draait al op zo’n 40 internationale festivals  en heeft al diverse prijzen gewonnen voor beste film, beste cinematografie en beste documentaire.

  • Het-gat-in-mijn-leven

NPO-fonds ontwikkelingsbijdrage

Het NPO-fonds heeft de ontwikkelingsbijdrage gehonoreerd voor een nieuwe film ‘Het gat in mijn leven’.
Een bruinkoolmijn voorziet de samenleving van energie en zekerheid, maar ondertussen heeft dit uitdijende gat een onomkeerbare invloed op de levens van een dorpeling, een mijnwerker en een activist. Zij leven aan de rand van de mijn, het gat in hun leven. Hoe beheerst deze plek hun bestaan en hoe gaan zij ermee om?
regie: Xavier van Delft, productie: NEWTON film, omroep: EO

  • HONDS een NEWTON film van Josefien van Kooten ihkv Teledoc Campus officiele Selectie Nederlands Filmfestival 2020

Teledoc Campus in productie

Ook de korte documentaire ‘HONDS‘ van Josefien van Kooten mogen we gaan realiseren samen met KRO-NCRV in het kader van de Teledoc Campus. Productie: NEWTON film.
Dagelijks komen mensen met (probleem-) honden naar hondenfluisteraar Ron. Met zijn hulp hopen de hondenbezitters om de controle te krijgen over hun losgeslagen honden. Het blijken echter de baasjes zelf te zijn die verder getraind moeten worden. In de spiegeling tussen mens en hond wordt het spanningsveld tussen onmacht en controle in het leven van de mensen zichtbaar .

Deze week in BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad (ED)

Ton-van-Zantvoort-oogt-wereldwijd-succes