film- en videomontage | professionele documentaire en fictie video editor

Bent u op zoek naar een ervaren en professionele video editor voor uw documentaire fictie film of promotie film? Is uw film materiaal gedraaid maar zoekt u een echte professionele freelance video editor die het filmmateriaal verwerkt tot een krachtige en filmische vertelling? Wij verzorgen offline en online film en -videomontage voor diverse film- en tv productiemaatschappijen, nationale omroepen en reclamebureaus.
Film- en videomontage is -zoals onze vakgenoten weten- veel meer dan alleen het knippen en plakken van het gefilmde materiaal. Het monteren van een documentaire of fictie film is vaak een onopgemerkte kunst. Een goede film editor verteld met de montage het verhaal, hanteert het juiste tempo en houdt de spanning vast met o.a. suspense en plot twisten. De video editor prikkelt de kijker om zelf na te denken, waardoor de kijker ‘de clue’ zelf denkt te ontdekken. Met zijn frisse blik legt de freelance video editor connecties in het materiaal die de regisseur zelf niet had kunnen bedenken. Met het gedraaide film materiaal zijn vaak duizenden montage mogelijkheden maar het is de kunst van de video editor om de beste video montage te maken die mogelijk is. Bij een goede film- en video montage, zal de editing voor een doorsnee kijker niet opvallen. Maar het succes of falen van de uiteindelijke videoproductie ligt in de handen van de freelance video editor. Of het nu een documentaire, fictiefilm, bedrijfsfilm, of commercial is, u wilt toch de beste freelance video editor voor uw film?

Zoekt u een professionele freelance film- en videomontage editor? Neem dan contact op!

Wij werken met meerdere ervaren freelance tv-, film- en video editors, maar de meeste films op de website zijn gemonteerd door Ton van Zantvoort uit Breda. Hij heeft als video editor meerdere internationale prijzen gewonnen op gerespecteerde internationale festivals. Aangezien hij ook erg veel regie en camera ervaring heeft, weet hij als geen ander de intentie van de regisseur of cameraman. Hij is een creatieve, enthousiaste film-en video editor met doorzettingsvermogen. Hij heeft een dozijn documentaires gemonteerd, maar ook meer recent werkt hij aan de montage van fictiefilms. Iemand die zich vast bijt in het materiaal en het eigen maakt. Met het film materiaal legt hij connecties die de film tot een hoger platvorm tillen. Iedere film vraagt om de beste montage met een eigen ritme en stijl. Het verhaal en de vertelling staat bij de videomontage vaak op nummer één. Naast het monteren van documentaires en fictiefilms, heeft hij ook veel bedrijfsfilms, promotiefilms en commercials gemonteerd. De stijl en het tempo zijn hierbij meestal heel anders (korter, sneller, flitsender,) maar het principe blijft het zelfde. Hoe vertel je als video editor het verhaal binnen het tijdbestek zo goed en krachtig mogelijk? In de professionele editing suite / montage studio in Breda monteert hij op Mac en PC in voornamelijk Premiere. Hij heeft ook ervaring met editing in Final Cut en in het verleden heeft hij ook met andere editing software gewerkt. Voor steeds meer commerciële films in opdracht verzorgt hij ook de special effects, shot retouchering, compositing/ motion graphics, kleurcorrectie, color grading en andere beeldbewerking in After effects, e.d.

Bekijk hier zijn werk als editor: https://newtonfilm.nl/editor/