DOK.fest München en Millenium Docs Against Gravity Warschau

SCHAPENHELD is geselecteerd voor DOK.Fest München dat van 8-19 mei plaatsvind in Duitsland. Op 9 mei is de regisseur bij de Duitse première en de dag erna bij de Poolse première op het Millennium Docs Against Gravity festival in Warschau dat van 10-19 mei wordt gehouden.

Het International Documentary Film Festival München werd in 1985 opgericht. DOK.fest München groeide uit tot een van de belangrijkste festivals wereldwijd die de beste, meest interessante creatieve documentaires van het jaar vertonen.

SCHAPENHELD zit in de DOK.panorama sectie met nog 2 andere Nederlandse films van Marjoleine Boonstra en Peter en Petra Lataster. DOK.panorama toont innovatieve documentaire films van over de hele wereld die de diversiteit en huidige trends van documentaire verhalen in kaart brengen.

De Poolse première is 10 mei tijdens het Millenium Docs Against Gravity. Het grootste filmfestival van Polen en het enige Europese filmfestival dat tegelijkertijd in 6 steden wordt gehouden. Hoe toepasselijk, onze film zit in de sectie: HELDEN ZIJN ONDER ONS “Superhelden bestaan niet alleen in fictiefilms, maar deze films zijn het bewijs dat je ze kunt vinden door simpelweg rond te kijken.” De film zit ook in de competitie van de Green Warsaw Award.
In 2010 waren we hier voor het laatst dus we zien er naar uit om er weer naar toe te gaan.

  • DOK.Fest-Munchen-Dokpanorama-
  • DOKFest-Munchen-
  • DOKfest-Munchen-panorama
  • kinoteka-warsaw-palijs-cultuur-wetenschap

DOK.fest München, Duitsland
Do 9 mei- 19:00 – Rio 2 + Q&A
Di 14 mei – 19:00 – City 2
Do 16 mei- 21.30 – City 3

Millennium Docs Against Gravity Warschau
Vri 10 mei- 19:00 – Kinoteka 3 + Q&A
Zat 11 mei – 15:15 – Kinoteka 3 + Q&A
Vri 17 mei- 17:15 – Kinoteka, sala 4