Naast de door ons zelf geïnitieerde film producties en de films in opdracht, leveren we ook veel audiovisuele diensten (zoals regie, camera en montage) aan veel AV collega’s. We zijn breed inzetbaar bij allerlei audiovisuele producties. Waar kunnen we u mee van dienst zijn?

documentaire regisseur | filmmaker | corporate film regie |

Bent u op zoek naar een ervaren documentaire regisseur of filmmaker? Werkt u bij een productiebedrijf of omroep, heeft u een bijzonder documentaire idee en zoekt u de bijpassende regisseur die dit creatief weet om te zetten naar een krachtige filmische vertelling? Wij leveren freelance regie werkzaamheden aan diverse omroepen, filmproductiebedrijven en instanties. Met onze passie voor het vak gaan we graag aan de slag om het beste script, scenario of treatment te bedenken om dit vervolgens te realiseren. Wij werken met meerdere ervaren regisseurs, maar de meeste films op onze website zijn geregisseerd door de documentaire regisseur Ton van Zantvoort. Voor zijn documentaire regie producties heeft hij meerdere internationale prijzen gewonnen op gerespecteerde internationale festivals. De regisseur is enorm creatief, enthousiast en een doorzetter die zich volledig in het project stort, zodat het hoogst haalbare mogelijk wordt. Aangezien hij erg veel camera- en editing- ervaring heeft, weet hij exact waar hij rekening mee moet houden om creatief, inhoudelijk en productief de beste film te maken. Hij heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden die hij als regisseur erg goed weet te benutten. Hij weet zijn personages zeer goed op hun gemak te stellen. Hij kan in een zeer korte tijd erg dichtbij komen en weet snel de juiste snaar te raken.

Bekijk hier zijn werk als regisseur https://newtonfilm.nl/director/

Hij is een enthousiaste, spontane en gedreven regisseur. Betrouwbaar, flexibel, creatief, productief en punctueel. Ieder project is voor hem als regisseur uniek en benadert hij creatief en persoonlijk. Hij is technisch goed onderlegd en heeft ook veel kennis van camera’s, editing mogelijkheden, beeldbewerking, e.d. Per project of onderwerp bekijkt hij welke vorm en regiestijl het meest geschikt is voor die betreffende film. In zijn regie keuzes combineert hij vaak intieme menselijke portretten met een poëtisch gestileerde stijl. Vaak hanteert hij ook als regisseur zelf de camera (camjo). Zijn camera stijl is intiem, dynamisch en cinematografisch. Met zijn zoom- en lichtgevoelige prime lenzen creëert hij prachtige filmische shots met veel scherpte diepte. Ook in het donker weet hij prachtige filmische camera opnames te maken. Hij heeft heel erg veel regie ervaring in het buitenland, zoals o.a. Gambia, Ghana, Kenia, Thailand, Laos, Vietnam, Bolivia, Ecuador, Peru, Jamaica, Costa Rica, etc. Zes maanden verbleef de regisseur voor een filmproductie in Zuid-Amerika om op 4200 meter hoogte in Potosí, Bolivia onder barre omstandigheden de documentaire GRITO de PIEDRA te maken. Zijn debuut regie film werd o.a. vertoond op IDFA en uitgezonden op ARTE/ZDF. De internationaal bekroonde documentaire a BLOOMING BUSINESS maakte hij onafhankelijk (regisseur, camera man, editor) en werd een coproductie met de VPRO. Voor de documentaire DE BENNO TAPES werd hij als documentaire regisseur gevraagd door film productiebedrijf van Osch. Voor zijn film SCHAPENHELD heeft hij veel prijzen gewonnen en voor meer recent werk bekijk bijvoorbeeld de trailer van a WORLD to SHAPE.  Hij heeft tientallen lange en korte films geregisseerd in samenwerking met of in opdracht van o.a.

  • de omroep zoals  ARTE/ZDF, VRT, KRO-NCRV, HUMAN,  VPRO (2doc, Tegenlicht), AVROTROS (CloseUp), EO , BOS, Omroep Brabant, TVwest, L1, ETV
  • overheden zoals de Europese Unie, Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, Gemeente Breda e.d.
  • instellingen zoals TU-Eindhoven, Fontys Hogescholen, Voedingscentrum, het Liliane Fonds, Tropen Museum, KPO Roosendaal, Stichting Mentorschap West-Brabant, e.d.
  • Bedrijven zoals ASML, TNT, SAFE, Hydreco, ACLegal, Pernod Ricard, Jameson Whiskey, Oceanwide expeditions, Submarine, DTV Consultants, Pro Ebike, Coosto, Tocano, e.d.
  • Medische sector zoals Erasmus UMC, Amsterdam UMC, Springer Healthcare, Soteria Medical, ZBW Zorg, Inocare, CuraeVitel Balie en diverse zorginstellingen zoals Avirazorg.

freelance camera man | director of photography | cinematograaf | camjo

Bent u op zoek naar een ervaren, professionele freelance camera man, DOP / DP (Director of photography), of cinematograaf ? Heeft u voor een documentaire productie, registratie, bedrijfsfilm of televisieprogramma een camera man nodig? Wij leveren professioneel freelance camera werk aan diverse omroepen en bedrijven. Met ons enthousiasme, perfectionisme en passie voor het vak gaan we graag voor u aan de slag om het beste beeldmateriaal aan te leveren. Meestal werken wij met één professionele, geprezen en ervaren camera man, maar afhankelijk van de productie kunnen we ook meerdere ervaren goede freelance camera mensen leveren. Per productie bekijken we welke camera man daar het beste bij past.Voor de meeste producties zal de ervaren camera man Ton van Zantvoort de cinematografie verzorgen. Voor zijn documentaire camera werk heeft hij meerdere internationale prijzen gewonnen op gerespecteerde internationale festivals. Hij is enthousiast, creatief en een echte doorzetter. Hij verdiept zich in elke klus zodat er het hoogst haalbare uit gehaald kan worden. Aangezien hij heel veel regie- en editing-ervaring heeft, denkt hij als camera man altijd mee of er niets vergeten wordt.

Hij heeft erg goede sociale vaardigheden en weet zijn karakters erg goed op hun gemak te stellen. Hij kan dus in een zeer korte tijd erg dichtbij komen en weet snel de juiste snaar te raken.Zijn camera stijl is intiem, dynamisch en cinematografisch. Hij heeft meerdere grote sensor, 4K resolutie camera’s, maar de film camera die hij momenteel het meest gebruikt is de super 35mm Sony PXW FS5. Hij heeft verschillende cinematografische film lenzen. Met zijn zoom- en lichtgevoelige prime lenzen creëert hij prachtige filmische shots met veel scherpte diepte. Ook in het donker weet hij prachtige filmische camera opnames te maken. Het camera werk is van speelfilmkwaliteit en biedt ook veel mogelijkheden voor de nabewerking en grading.

Hij heeft heel erg veel ervaring met het filmen in het buitenland, zoals o.a. Gambia, Ghana, Kenia, Thailand, Laos, Vietnam, Bolivia, Ecuador, Peru, Jamaica, Costa Rica, etc. Zes maanden verbleef hij voor een filmproductie in Zuid-Amerika om op 4200 meter hoogte in Potosí, Bolivia onder barre omstandigheden de documentaire GRITO de PIEDRA te maken. De internationaal bekroonde documentaire a BLOOMING BUSINESS filmde hij o.a. in de gevaarlijke sloppenwijken van Naivasha in Kenia. Voor stichting Liliane Fonds filmde hij in diverse oorden in de wereld zoals o.a. Ghana, India en Kenia. Voor de Peruaanse brandwonden stichting verzorgde hij de cinematografie in Lima en omgeving in Peru en voor documentaire ALL OF US ging hij de halve wereld over. Vanwege de brede reiservaring is hij dus inzetbaar in lastige omstandigheden en werkgebieden in het buitenland. Hij kent de gevaren en aandachtspunten die een dergelijk gebied met zich meebrengt. Hij werkt onopvallend en gaat zeer zorgvuldig op een persoonlijke wijze om met de lokale mensen en cultuur.

cameraman gezocht?

De Golden Olive Award die hij ontving voor beste camera werk beschreef o.a. “The BEST PHOTOGRAPHY award was granted for the master use of framing and shot construction for re-creating the complex human universe endangered and maybe forever destroyed…”
Panasonic International schreef over zijn camera werk: “Zijn films worden gekarakteriseerd door een intieme beeldtaal, een poëtische structuur en een enorme betrokkenheid. van Zantvoort kijkt met aandacht en neemt ons mee in de wereld van mensen aan de rand, mensen die, geconfronteerd met externe machten (toerisme, internationale handel en massacommunicatie), proberen te overleven. Met groot humanisme toont hij ons letterlijk en figuurlijk een andere wereld – een wereld waarin het leven van elk mens waardevol is.”

film- en videomontage | professionele documentaire video editor

Bent u op zoek naar een ervaren en professionele video editor voor uw documentaire of promotie film? Is uw film materiaal gedraaid maar zoekt u een echte professional die het filmmateriaal verwerkt tot een krachtige en filmische vertelling? Wij verzorgen offline en online film en -videomontage voor diverse film- en tv productiemaatschappijen, omroepen en reclamebureaus.
Film- en videomontage is -zoals onze vakgenoten weten- veel meer dan alleen het knippen en plakken van het gefilmde materiaal. Het monteren van een documentaire of film is vaak onopgemerkte kunst. Een goede video editor verteld met de montage het verhaal, hanteert het juiste tempo en houdt de spanning vast. De video editor prikkelt de kijker om zelf na te denken, waardoor de kijker ‘de clue’ zelf denkt te ontdekken. Met zijn frisse blik legt hij connecties in het materiaal die de regisseur zelf niet had kunnen bedenken. Met het gedraaide film materiaal zijn vaak duizenden montage mogelijkheden maar het is de kunst van de video editor om de beste video montage te maken die mogelijk is. Bij een goede film- en video montage, zal de editing voor een doorsnee kijker niet opvallen. Maar het succes of falen van de uiteindelijke videoproductie ligt in de handen van de video editor. Of het nu een documentaire, bedrijfsfilm, of commercial is, u wilt toch de beste video editor voor uw film?

Wij werken met meerdere ervaren tv-, film- en video editors, maar de meeste films op de website zijn gemonteerd door Ton van Zantvoort. Hij heeft met zijn documentaire films meerdere internationale prijzen gewonnen op gerespecteerde internationale festivals. Aangezien hij ook erg veel regie en camera ervaring heeft, weet hij als geen ander de intentie van de regisseur of camera man. Hij is een creatieve, enthousiaste video editor met doorzettingsvermogen. Iemand die zich in het materiaal vast bijt en het eigen maakt. Met het film materiaal legt hij connecties die de film tot een hoger platvorm tillen. Iedere film vraagt om een eigen montage, ritme en stijl. Het verhaal en de vertelling staat bij de videomontage vaak op nummer één. Naast het monteren van documentaires, heeft hij de laatste jaren ook steeds meer bedrijfsfilms, promotiefilms en commercials gemonteerd. De stijl en het tempo zijn hierbij meestal heel anders (korter, sneller, flitsender,) maar het principe blijft het zelfde. Hoe vertel je als video editor het verhaal binnen het tijdbestek zo goed en krachtig mogelijk? In de editing suite / montage studio in Breda monteert hij op Mac en PC in voornamelijk Premiere CC. Hij heeft ook ervaring met editing in Final Cut en in het verleden heeft hij ook met andere editing software gewerkt . Voor steeds meer commerciële films in opdracht verzorgt hij ook de special effects, shot retouchering, compositing/ motion graphics, kleurcorrectie, color grading en andere beeldbewerking in After effects , Speedgrade, e.d.

ervaren cameraman inhuren Sony FS5

Sony Cinema Line FX camera’s

De camera hierboven is een oude Sony FS5, waar we al lang niet meer mee werken. Op het moment van schrijven werken we veel met de cinema line van Sony zoals de Sony FX9, Sony FX6, Sony FX3 is. Ze zijn zeer lichtgevoelig en leveren prachtige filmische beelden op. Ze kunnen slow-motion / super high speed opnemen . Dit gebeurt met een zeer hoge kwaliteit, kleurdiepte en bitrate wat hem uitermate geschikt maakt voor high-end producties zoals bijvoorbeeld TV commercials. De camera’s zijn tevens NETFLIX proof.

overige film apparatuur

Een camera is nooit genoeg. Het zijn de accessoires waarmee je het verschil kunt maken. We hebben o.a. statieven en stabilizers zoals professionele gimbals. Hiermee maken we super vloeiende shots.

film camera lenzen

Cinema Film lenzen

Alle camera’s gebruiken dezelfde full frame Sony E-mount lenzen, waar we een prachtige ‘bokeh’ cinematografisch effect en filmische look mee bereiken. Wij hebben diverse primes (24mm, 50mm) en zoom lenzen zoals 24-70mm, 28-70mm, 24-110mm etc.

camjo-cameraman-huren

audio set | recorders | microfoons

Geluid apparatuur is heel belangrijk. Daarom beschikken wij over goede professionele audio apparatuur. Onze camera’s kunnen vier zenders tegelijk opnemen. We gebruiken o.a.: Sennheiser ME richt microfoon en de Rode NTG 5, Sennheiser EW draadloze zender set, Sony URX-PO3D, diverse professionele dasspeld microfoons, lichtgewicht hengel met geïntegreerd snoer, audio recorders, Rycote windshield kit e.d.

Ledlight-arrilichtset

camera licht | licht set

Naast diverse camera en LED lampen hebben we ook drie x 650 watt ARRI spots. Deze zijn uitermate geschikt om personen en onderwerpen mooi uit te lichten.
Door middel van diverse kleurfilters is er eenvoudig een bepaalde sfeer te creëren.

video-editing-montage-studio-colorgrading-breda

editing suite | montage studio

Wij hebben een professionele montage studio/ edit suite a 30m2. Wij beschikken over een high-end krachtige PC , met diverse SSD schijven en videokaarten om al het 4K materiaal vloeiend te kunnen monteren. Wij werken bijvoorkeur met Premiere, maar kunnen ook overweg met Final cut op de Mac Pro.