• Winner-European-cinematography-award

Ton van Zantvoort wint de beste Europese Cinematografie Prijs tijdens ECA ( European Cinematography AWARDS)

BESTE EUROPESE CINEMATOGRAFIE PRIJS

Ton van Zantvoort heeft met zijn film SCHAPENHELD de Beste Europese Cinematografie Prijs gewonnen tijdens het European Cinematography AWARDS ( ECA) event. Een competitie voor filmmakers wereldwijd. De Cinematography Awards Foundation is een vereniging van filmfestivals die de hoogtepunten in de cinematografie benadrukt. Ze willen hiermee het belang benadrukken van goede cinematografie in films en de kunst en de ambacht van het filmmaken.

Deze week waren we ook aanwezig op DOK.fest in München en het Millenium Docs Against Gravity festival in Warschau, waar SCHAPENHELD werd vertoond. Beide festivals toonden de 150 beste documentaires van 2019. SCHAPENHELD stond op nummer 4 in de publiekstop 5 toen we vertrokken vanuit Warschau.

Eerder eindigde SCHAPENHELD al in de top 10 publieksfavoriet tijdens IDFA (International Documentaire Festival Amsterdam) en won de film diverse awards, zoals de distributie prijs van La Trois tijdens het Millennium International Documentary Festival in Brussel en de prijs voor beste film en voor beste regisseur tijdens NVIFF.